Aktiviteter

Sommar aktiviteter genom föreningar

Under sommaren har några Hallunda-Norsborg Föreningsrådsmedlemmar drivit sommar verksamhet för barn och ungdomar. Sommar aktivitet genom föreningar har omfattat ”prova på aktiviteter” då som matlagning, dans, konsten att göra smycken, cricket, grundläggande foto kurs och pröva på att spela olika instrument.

Föreningarnas dag ”Kulturmix”

Den 11 september 2010 hölls en Kulturmix vilket är ett annat ord för föreningarnas dag. Varje år arrangerar Hallunda-norsborgs Föreningsråd en fest då alla medlemmar i Föreningsrådet får möjligheten att framträda och presentera en del av sin verksamhet. I år firades föreningarnas dag i Hallunda Folkets Hus. Det här året fokuserade man på barn och ungdomar eftersom målet var att samla så många barn och ungdomar som möjligt till föreningarnas dag.

Kulturmix bjöd på ett fullspäckat program med kulturell dans, sånguppträdanden, infobord, politikerdebatt och en internationell buffé. De flesta uppträdanden framfördes av barn och ungdomar, vilket var ett av de mål som uppfylldes.

I samband med valet bjöds kommunpolitikerna till festen för att representera sitt parti och sin partipolitik. Det var många som deltog den dagen, det beräknade antalet var 230 deltagare. Majoriteten av deltagarna var barn och ungdom. Kulturmixen är ett sätt för lokalbor och föreningar att mötas och ta del av varandra arbete i lokalområdet.